Portugal retreat

 OCTOBER 2-9 2018

Välkommen till en djup och närande vecka där yoga och kraniosakral terapi vävs samman till en fantastisk synergi med varaktiga effekter. 

 
20180305-_MG_7554_final_©2018 Julien L. Balmer, all rights reserved-VISUALSPECTRUM photography.jpg
 

 
fullsizeoutput_1dac.jpeg

Översikt

Monte Rosa Retreat Center ligger i den oförstörda delen av södra Portugal bland mandel och fikonträd och bjuder in till djup vila och inspiration. Långt från massturismen har man skapat en mysig miljö med renoverade rustika byggnader. Här har man under många år tagit emot grupper med yoga i olika former och workshops och grupper med andra inriktningar som uppskattar lugn och ro i en genuin och enkel portugisisk miljö.

Fastigheten består av 10 hektar mark med massor av mandel-, oliv- och fikonträd. Shalan där ni har yogaklasserna är en rund byggnad med panoramautsikt över landsbygdens vingårdar. Det finns även en swimmingpool på 5 x 10 meter.

Fastigheten består av 10 hektar mark med massor av mandel-, oliv- och fikonträd. Shalan där ni har yogaklasserna är en rund byggnad med panoramautsikt över landsbygdens vingårdar. Det finns även en swimmingpool på 5 x 10 meter.

 

Portugal

Boende
Retreatet Monte Rosa består av mysigt och bekvämt boende skapat i olika renoverade rustika byggnader i hjärtat av orörd landsbygd. Byggnaderna ligger i en trädgård med slingrande vägar, stigar, terrasser och sittplatser. I det gemensamma vardagsrummet hittar du spel och ett omfattande, flerspråkigt bibliotek specialiserat på böcker om personlig utveckling. Här serveras även frukost varje dag. På varma dagar äter ni ute på terrassen eller i trädgården. Du kan köpa drycker och snacks från självbetjäningsbaren.

inshape-travel-dsc_0273-(2).jpg
Här finns 10 rum och lägenheter varierande i inredning och storlek. Varje rum är komplett med eget badrum med dusch eller badkar och vissa med eget kök. Alla rum har en trevlig uteplats. Detta är inte ett hotell så lakan byts en gång per vecka och handdukar två gånger per vecka. Under veckan håller man själv sitt rum rent och städat, som alternativ finns möjlighet på plats att köpa daglig städning för 10 EUR per dag. Det finns två tvättmaskiner som man kan använda för 3 EUR per gång inkl tvättmedel.
inshape-travel-kamer-6,-met-trapje.jpg
 

Som en del av retreatet finns ett Round House där alla klasser och andra aktiviteter hålls. Denna vackra byggnad har panoramautsikt över den portugisiska landsbygden med sina blommor, träd och vingårdar. 

Det finns även en swimmingpool på 5 x 10 meter med avkopplande solstolar och en vacker panoramautsikt. Som en del av familjen finns flera katter som husdjur och kycklingar som lägger färska ägg varje dag. 

inshape-travel-DSC_0089-(2).jpg

Nordic Light Yoga

Nordic Light Yoga är baserad på klassisk Hathayoga kombinerad med kraniosakral terapi. Den helande aspekten av vår yoga sker under stunder av stillhet där vi ger subtil kraniosakral beröring till de som vill. Detta hjälper till skapa balans i nervsystemet samt att gå djupare in i avslappning. 

Grunden i vår yoga är att du kan vara mjuk och närvarande i varje rörelse så att du blir mer och mer medveten om vad som sker inombords.

Vår intention är att du ska finna en ny och djupare koppling till dig själv och din kropp.

20180305-_MG_7572_final_©2018 Julien L. Balmer, all rights reserved-VISUALSPECTRUM photography_preview.jpeg

 

Program


Dagligt program
 

07.00   Nordic Light Yoga

09.00 Frukost

11.00 Nordic Light Healing Session

13.00 Lunch

17.00 Yinyoga

19.00 Middag


Vissa kvällar har vi kvällsprogram såsom kirtan (chanting).
Mindre ändringar kan förekomma.